Termékek

Papírcső  (papírduda, papírhenger, spirálhüvely)

A termék gyártása során újrahasznosított papírcsíkokat tekercselünk fel spirál alakban egy fémmagra. A cső a gyártás közben folyamatosan halad, a méretre vágást egy a csővel szinkronizált mozgású, úgynevezett inline vágó végzi.

A csövet az inline vágó egyből a készméretre darabolja. A víz elpárolgása miatti száradás által a hossz méret zsugorodik, a gyártási pontosság a csőhossz 1%-a.

Csőátmérőtől függően, mintegy egy méter alatti hosszúság esetén a csöveket a nagyobb gyártási pontosság elérése végett a gyártás után, a teljes kiszáradást követően vágjuk méretre. Így mintegy 0.1mm gyártási pontosság érhető el.

Gyártható papírcső méretek

A spirál gyártás sajátossága, hogy a papírcső bármilyen hosszban legyártható, a maximális hosszméretet csak a szállíthatóság illetve a raktározás korlátozza, ezért 6 méternél hosszabb csöveket nem gyártunk.

A cső belső átmérőjét a gyártás során használt fémmag átmérője határozza meg. A belső átmérő gyártási pontossága 0.2mm, így megrendelésnél minden esetben a belső átmérőt kell megadni.

Belső átmérő: 25.4mm-280mm

Leggyakoribb belső átmérők (mm): 25.4, 29, 40.5, 50, 70, 76.4, 110, 124, 152, 252, 280

Falvastagság: 1.5mm - 15mm

Okmányhenger

A papírcsövek rendkívül alkalmasak szórólapok, plakátok megóvására csomagküldés esetén. Kívánt hossz méretben rendelhetnek okmányhengert, melynek a két végére műanyag lezáró kupakot biztosítunk. A hossz méret megadásánál 25 mm ráhagyás szükséges, mert a kupakok belecsúsznak a papírcsőbe.

Műanyag kupakkal együtt vásárolható belső átmérőink: 50 mm, 70 mm.

Papír élvédő (élvédő, L profilú papír, edge protector)

A termék gyártása során újrahasznosított papírcsíkokat ragasztunk préselve egymáshoz, meghajlítás után adott méretre vágunk, majd kötegeljük.

Az élvédő derékszögű lapok találkozásánál lévő élek védelmére szolgál (hasáb). Hengeres formákhoz igazodva fogazott élvédő gyártásra is van lehetőség. Dobozok belső éleinek megerősítésére is alkalmas ezáltal növekszik a dobozok teherbírása és rakatolhatósága.

Gyártható papír élvédő méretek

A papír élvédő hosszúsága 100 mm-től 5000 mm-ig.

A papír élvédő él hossza: 35 mm, 62 mm, 81 mm. Egyéb méreteknél szerszám szükséges.

Falvastagság: 3-8 mm

Zsalucső (oszlopcső)

A zsalucső az építőipar speciális elvárásainak megfelelően kifejlesztett papírcső.
A könnyebb kezelhetőség érdekében a zsalucsövek felületét hidrofób (víztaszító) bevonattal lehet saját kezűleg ellátni, ekkor könnyen lejön a kész betonról.

A kellően tömörített beton oszlop felülete szép szabályos sima henger, a zsalucső eltávolítása után. Beltéri alkalmazás esetén a zsalucső felülete szépen kasírozható, tapétázható.

Belső zsalucső: beton födémbe fektetett papírcső, alkalmazásával könnyebb lesz a födém és kisebb teherbírású falat lehet alkalmazni valamint kevesebb betonvassal lehet elérni ugyanazt a szilárdságot.

Gyártható zsalucső méretek

Belső átmérő: 215 mm, 252 mm, 280 mm

Oszlopcső használata

Helyezze be a zsalucsőbe rakandó betonvasat (amit a statikus előírt). Az alapból kiálló betonvasat kösse össze a zsalucsőbe kerülő betonvassal.

Húzza rá az alapra, tetejét függőlegesen rögzítse, olyan erősen, hogy a betonszivattyúból kijövő beton ne tudja ellökni. Eközben vibrátorral tömörítse meg a betont. A kész pillérről úgy tudja könnyen levenni a zsalucsövet, hogy pl. körfűrésszel bevágja 2* 180°-ra majdnem a betonig majd lefeszítik.

Parketta alátét papír (iszappapír)

Laminált parketta alá a habalátét fólia helyett parketta alátét papírt un. iszappapírt érdemes használni. Ha a papír nem fekszik rá a betonra, ellenkezőleg át kell tekerni, hogy hullámosodás nélkül ráfeküdjön a betonra.

Padlófűtés esetén nélkülözhetetlen, mert a habalátét fólia jó hőszigetelő és évek alatt hő hatására elporladhat, míg a papír élettartama akár száz években mérhető.

Az iszappapír különleges gyártási technológiájának köszönhetően elégséges mértékben vezeti a hőt és a lépészajt is csökkenti.

Parketta alátét papír kiszerelési méret

25-30kg-os (mintegy 40-50m2-hez elegendő) 1m széles tekercsek.
Minimális rendelési mennyiség egy tekercs.

Bobinázott papír

A bobinázás során a széles papírtekercset csíkokra vágjuk.

A csík szélessége, az elkészült kis tekercs átmérője, illetve a felhasználandó papír minősége a vevővel történő egyeztetés során kerül meghatározásra.

Bobinázási mérethatárok

Bobinázandó papírtekercs szélesség: maximum 1000mm
Bobinázandó papírtekercs átmérő: maximum 1500mm
Bobinázandó papírtekercs hüvelyátmérő: 70mm - 150mm

Bobinázott papírtekercs szélesség: minimum 50mm
Bobinázott papírtekercs átmérő: maximum 800mm
Bobinázott papírtekercs hüvelyátmérő: 70mm, vagy 76mm

Bobinázott papírcsíkok száma: maximum 12 darab

Fontos információk

Megkezdtük legújabb termékünk, a papír élvédő forgalmazását.